Трикове за дълготраен маникюр

Важно е да не нанасяме дебели пластове

03.07.2024 | 15:56 Редактор: Вяра Димова
Трикове за дълготраен маникюр

Има няколко начина да задържите лака върху ноктите си за по-дълго. Така няма да ви се налага да ходите на маникюр специално, за да се радвате на дълготраен лак по ноктите си. Можете да се лакирате сами вкъщи, без да се налага да го правите през ден. 

След почистване прилагайте ябълков оцет 

За да бъде лакът ви максимално дълготраен е важно преди всичко да почистите добре нокътната плочка с лакочистител. Не трябва да има никакви остатъци от предишния ви лак по тях. След като сте почистили добре, напоете тампон с ябълков оцет. Втрийте добре във всеки нокът. Оставете да изсъхне и след това повторете.

Изчакайте оцетът да подейства 10 минути след като изсъхне и изплакнете ноктите. Важно е да изчакате да изсъхнат много добре преди да продължите. 

Не пренебрегвайте базата за маникюр

Ако имате мазна нокътна плочка, базата за лак за нокти е от особено значение. Тя е важна и във всички останали случаи, независимо от вида на ноктите, защото със сигурност допринася за по-дълготрайното задържане на лака върху ноктите. Не пропускайте тази стъпка.

Не нанасяйте дебели пластове лак

Бъдете внимателно в слоевете лак, които нанасяте. Важно е те да не са прекалено дебели, защото така лакът съхне не само по-бавно, но и неравномерно. Когато нанесете дебел слой лак, вероятността да се образуват мехури и бучки е по-голяма. 

Още трикове четете в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay