Храните, които предизвикват бръчки и състарена кожа

Добавените захари са в основата на редица възпалителни процеси в тъканите

03.07.2024 | 08:39 Редактор: Искра Ангелова
Храните, които предизвикват бръчки и състарена кожа

Всяка жена мечтае за идеално гладка кожа. Неин верен приятел са антистареещите козметични продукти, които е хубаво да се използват рано, още преди да са се появили бръчките.

Но все пак не трябва да забравяме и за храната, която консумираме. Тя оказва огромно влияние върху кожата.

Кои са храните, които увреждат и състаряват кожата?

Захар

Захарта във всичките ѝ рафинирани форми е нещо, което със сигурност трябва да избягвате максимално. Добавените захари повишават не само риска от диабет и ви карат да напълнявате, но са в основата на редица възпалителни процеси в тъканите, включително в тези на кожата.

Тлеещите възпаления са много сериозна предпоставка за ранна поява на бръчки и ускоряване на стареенето на кожата. Изводът тук е, че откъдето и да го погледнете, захарта е вредна във всеки смисъл и е добре да се избягва.

Преработени храни, съдържащи модифицирани съставки

Най-добре за кожата би било, ако се храните с продукти, с които сами сте приготвили ястията си. Така ще сте сигурни какво точно съдържат. За разлика от тях всички преработени, готови и полуготови пакетирани храни са сред най-лошите избори за кожата и здравето.

В тях се съдържат редица модифицирани съставки, сол, захари, глюкоза, наситени и трансмазнини, които вкупом вредят на кожата, състаряват я и определено предизвикват здравословни проблеми.

Млечни продукти

Млечните продукти са сред възпалителните храни, които могат да състарят кожата и да предизвикат ранна поява на бръчки. Лактозата в тях е един от скритите причинители на възпаления в кожата, които са предпоставка за влошаване на състоянието ѝ, тъй като пречат на нормалния синтез и усвояване на колагена.

Млечните храни могат да са пречка и заради богатото наличие на мазнини и сол в състава си, което допълнително влияе негативно върху кожата.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay


1
3 rate up comment rate down comment 0
Елена Малинова
преди 1 ден
От млечните храни си" спечелих " колите но доколко са млечни тези, които вземаме от магазините,това може да се гадае!!Най-вредно за мен е киселото мляко!!За чистата захар не зная как ми действа но захарни изделия,много лошо!!Мисля че се храним с вредни,фалшификати от много години!! Сигнализирай за неуместен коментар