Как да се потим по-малко в летните жеги?

Намалете стреса

01.07.2024 | 16:29 Редактор: Деси Николова
Как да се потим по-малко в летните жеги?

През летните месеци всички искаме да носим любимите си дрехи и да се чувстваме добре в тях, но понякога това е свързано с неудобства. Излишното потене може не само ни развали настроението ви, но и да ни постави в доста неловки ситуации. Как можете да намалим потенето и да се чувстваме по-комфортно през лятото?

Нанесете антиперспирант през нощта

Може би си мислите, че дезодорантите и антиперспирантите са едни и същи, но те всъщност имат различни приложения. Дезодорантите са само аромати, докато антиперспирантите се използват за намаляване на изпотяването. Последните съдържат съставка, която образува нещо като „запушалка“ в потните жлези. Антиперспирантът (с или без аромат) трябва да се прилага през нощта, когато отделянето на пот е най-ниско, така че по този начин той има най-голм шанс действително да блокира образуването на пот след това. 

Опитайте обезкосмяване с лазер 

Лазерите могат да бъдат ефективно средство срещу лятното изпотяване. Много дами, които са се подложили на лазерно премахване на окосмяването споделят за значително намаляване на изпотяването на подмишниците. Терапията е почти безболезнена и може да се извършва дори през лятото. 

Носете дишащо облекло, за да избегнете прегряване 

Може да изглежда очевидно, но един от най-лесните начини да не се изпотите през лятото е да останете на хладно. Тъй като потта се причинява от топлина, най-лесният начин да избегнете изпотяването е да избегнете и прегряването. Това включва носенето на леки, дишащи дрехи, както и сенчеста и климатизирана среда.

Намалете стреса 

Потните жлези се задействат от нерви, чувствителни към хормони, емоции и други стресови фактори. По време на стресови ситуации температурата на тялото ви се повишава, активирайки потните жлези, което води до изпотяване при стрес. За да предотвратите потта от стрес, трябва да управлявате нивата си на стрес чрез упражнения за дълбоко дишане, слушане на музика или пък разговор или чат с любим човек или приятел.

Четете повече в az-jenata.bg