На 29 юни настъпва ретрограден Сатурн: Как ще ни повлияе планетата учител?

Ще ни се наложи да прегледаме миналите си действия

27.06.2024 | 22:41 Редактор: Деси Николова
На 29 юни настъпва ретрограден Сатурн: Как ще ни повлияе планетата учител?

На 29 юни Сатурн, който е в знака на зодия Риби става ретрограден. Тази негова фаза продължава до 15 ноември 2024 година. Сатурн се смята за планетата на кармата, но според някои западни астролози е и планета учител. 

Сатурн ни напътства да поемем отговорност за живота си, да признаем действията и решенията си и да се научим как да създаваме граници. Неговата енергия е черно-бяла, вдъхновяваща ни да бъдем амбициозни, да се целим високо. Но Сатурн също може да представлява проблеми с мъжествеността, бащините фигури или авторитета.

Тъй като той ще бъде ретрограден до средата на месец ноември, ще ни насочва да прегледаме миналите си действия и да видим къде сме избегнали нещо или може би сме забравили да поемем отговорност, или да поставим граници. Затова е добре да помислим какво ни се случило в последните няколко месеца. 

Сатурн може да е суров учител понякога, но той ни тласка само когато знае, че можем да се справим със ситуацията, в която сме. Сатурн премина в знака на зодия Риби на 8 март 2023 година. Въпреки че могат да възникнат теми от този период, вероятно ще се окажем, че преразглеждаме кармичните уроци и учения, които присъстваха в живота ни през ноември 2023 година.

Сатурн определено няма нежна енергия, но не бива да забравяме, че сега той е в знака на Риби, което ще смекчи значително неговата строгост. Тази планета ще ни напомни да спрем да воюваме със себе си и другите. Да потърсим мира и да не позволяваме повече на страховете да ни владеят.  Вижте дали можете да приложите това, докато Сатурн се движи ретроградно. Вижте дали от сега до ноември можете да намерите начини да практикувате прошка, да приемате нещата такива, каквито са, и да намерите начини да създавате сигурност и безопасност вътре в себе си.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Freepik