Продукти:
- 150 г масло
- 300 г захар
- 3 големи яйца
- 115 г брашно
- 70 г натурално какао на прах
- ½ чаена лъжичка сол
- ½ чаена лъжичка бакпулвер
- 200 г нарязан тъмен или млечен шоколад
- 250 г череши без костилки
Приготвяне:
В малка тенджера комбинирайте маслото и захарта. Сложете я на котлона. Бъркайте, докато маслото се разтопи, след което отделете от котлона, за да се охлади.
В голяма купа разбийте заедно яйцата и останалите 200 г захар. Щом се получи хубава смес, може да добавите разтопеното масло със захарта. Отново разбийте.
Отделно комбинирайте сухите съставки. Добавете нарязания шоколад и черешите, които разрежете предварително наполовина. Бъркайте с шпатула.
Изсипете тестото в тава, в която сте сложили хартия за печене. Печете браунито в предварителxно загрята фурна на 175 градуса за около 40 минути или докато горната част на сладкиша стегне и стане лъскава, с малко пукнатини по повърхността.
Направете тест с клечка за зъби.
Четете цялата рецепта в az-jenata.bg.
Снимка: Pexels