Лесни начини да поддържаме стегнато тяло и добра форма

Качественият сън е важен

22.06.2024 | 06:30 Редактор: Беатрис Младжова
Лесни начини да поддържаме стегнато тяло и добра форма

Съществуват лесни начини да поддържаме добра форма и да имаме тонизирано тяло. "Тонизирано" не е начинът, по който се виждаме в огледалото. Това не означава шест коремни плочки или дефинирани бицепси – това е да се чувстваме силни, уверени и свързани с тялото си. Независимо от размера на дънките ви или колко килограма можете да вдигате във фитнеса, вие заслужавате да се чувствате като най-добрата версия на себе си. 

Вдигайте тежести

Въпреки че основните предимства на силовите тренировки са добри в дългосрочен план - изграждане на мускули, подобряване на здравето на костите или предотвратяване на хронична болка - те са достатъчно добри и за извличане на незабавни ползи. Силовите тренировки не само ще подобрят енергията и настроението, но и ускоряват метаболизма ви, така че ще почувствате ефектите часове след края на сесията. 

Дайте приоритет на качествения сън

Вече знаете, че трябва да спите 7-9 часа. Но ако искате да се почувствате незабавно по-здрави и по-тонизирани до утре, първото нещо, което да подобрите, е сънят и то качественият. Когато спите, тялото освобождава човешки растежен хормон (HGH), който след това стимулира протеиновия синтез или възстановяването и растежа на мускулите. Иначе казано - вашите мускули растат по време и заради съня. 

Направете си лимфен дренаж

Понякога стимулът, от който се нуждаете, за да се почувствате по-здрави за предстояща ваканция или нощна среща, не е всъщност да се почувствате по-тонизирани (известно още като увеличена мускулна сила), а по-скоро да намалите всяко естествено подуване, подпухналост или задържане на течности, които се намират върху вашите мускули. На сцената изгрява лимфният дренаж. Тези масажи могат да помогнат да се отървете от излишната течност в тялото. 

Пийте повече вода от обикновено

Въпреки че е прост, лесен и безплатен съвет, пиенето на повече вода е едно от най-мощните неща, които можете да направите, за да се почувствате по-добре до утре. То не само помага при храносмилането, но също така помага на мускулите да се чувстват по-силни. Питейната вода е важна, ако искате да изградите мускули, защото това е основният съд за пренасяне на хранителните вещества, от които мускулите ви се нуждаят.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: Pexels