Домашни маски за отпушване на порите и сияйна кожа

Не пренебрегвайте запушените пори

20.06.2024 | 16:30 Редактор: Деси Николова
Домашни маски за отпушване на порите и сияйна кожа

Запушените пори са често срещан проблем, който може да доведе до различни кожни проблеми като акне, черни точки и неравномерна текстура на кожата. Когато порите се запушат с мъртви кожни клетки, себум и замърсявания, кожата ни може да изглежда груба и суха. Използвайки редовно тези маски, можете да поддържате кожата си чиста, свежа и здравословна.

Маска с желатин и мляко 

Вземете по 1 супена лъжица от всеки продукт. Разтопете желатина според указанията и след това разбъркайте заедно с млякото, докато се разтвори напълно в подходяща за микровълнова купа. Поставете получената смес в микровълнова фурна за 5 до 10 секунди, оставете я да се охлади малко и тествайте температурата на ръката си (никога на лицето си). След това нанесете маската с четка върху кожата си, оставете да изсъхне за около 10 минути и почистете.

Маска с белтък и лимонов сок 

Смесете 1 белтък и лъжица сок от лимон или лайм в купа. След това нанесете получената смес върху носа си или навсякъде, където имате черни точки. Вземете малко парче салфетка и внимателно я притиснете върху яйчения белтък, а след това намажете още малко яйчен белтък върху нея, за да я задържите на място. Оставете да изсъхне. Като алтернатива можете да изчакате 5 минути между слоевете яйчен белтък, без да използвате салфетка. Когато изсъхне напълно, отлепете маската бавно и след това отмийте с хладка вода.

Маска с мляко и мед

Смесете по една супена лъжица от всеки продукт и го нанесете върху вашите черни точки. Оставете да се втвърди за 10 до 15 минути, след което бавно почистете с хладка вода.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pexels