Засищаща френска картофена салата (РЕЦЕПТА)

Хем свежа, хем няма да сте гладни

15.06.2024 | 06:00 Редактор: Деси Николова
Засищаща френска картофена салата (РЕЦЕПТА)

Необходими съставки:

  • 1,3 кг малки червени или лилави картофи, нарязани на четвъртинки 
  • 2 ч. л. сол 
  • 4 скилидки чесън, нарязани на ситно 
  • 1/2 ч. л. екстра върджин зехтин 
  • 1/4 ч. л. дижонска горчица 
  • щипка прясно смлян черен пипер 
  • 6 ч. л. бял винен оцет 
  • 1 глава лук, нарязан на тънко 
  • 1/2 ч. л. наситнен пресен магданоз 
  • 1 ч. л. наситнен пресен копър 
  • 1 ч. л. нарязан пресен естрагон 

Начин на приготвяне:

Поставете картофите в достатъчно голям съд и ги покрийте с вода. Добавете сол и оставете да заври. Гответе картофите, докато омекнат, (но все още поддържат формата си), около 10 минути. Междувременно в малка купа смесете чесън, олио, горчица, черен пипер, 3 ч. л. оцет и щипка сол. Отцедете картофите и ги разпределете върху хартия за печене. Полейте картофите с останалия оцет. Оставете да изстине 5 минути. Прехвърлете картофите в голяма купа за сервиране. Добавете дресинг, лук, магданоз, копър и естрагон. Разбъркайте, за да комбинирате, подправете на вкус със сол и черен пипер, ако е необходимо. Консумирайте на стайна температура или покрийте и охладете до готовност за сервиране, препоръчва az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay