Полезни трикове за по-чист дом

Полирайте мивка от неръждаема стомана с брашно

14.06.2024 | 09:29 Редактор: Искра Ангелова
Полезни трикове за по-чист дом

Домакинската работа е съществена част от деня на всяка жена. Но има някои трикове, които може да спестят ценно време на всяка една домакиня.

Използвайте препарат за почистване на фурни, за да почистите не само вътрешността 

Препаратът за почистване на фурни наистина може да премахне замърсяванията от готвене и други упорити остатъци от външната страна на емайлираните фурни, без да повреди цвета или покритието им.

Изсипете малко препарат за съдове в канала

Изсипете малко препарат за съдове в канала и пуснете гореща вода. Препаратът за съдове е създаден да се справя с мазнините. Обикновено мазнината е върху съдовете ви за готвене, но може да се натрупа и в канализацията и тръбите.

Почистете с уред за гладене на пара

Технически предназначен да премахне гънките по дрехите ви, уредът за пара може също да помогне за бързо почистване на замърсени котлони, врати на шкафове и др.

Поставете топче памук в кофата за боклук

Ето един трик, който ще ви помогне да премахнете неприятната миризма. Вземете памучно топче, напоете го с етерично масло и го пуснете на дъното на коша за боклук. Това е лесен и евтин начин да се борите с миризмите у дома.

Полирайте мивка от неръждаема стомана с брашно 

Ако имате мивка от неръждаема стомана, най-доброто нещо, което можете да направите за нея, е да я излъскате с брашно. Измийте и подсушете мивката, поръсете всичко с брашно и след това започнете да полирате. Ще се изненадате колко искрящ става металът!

Използвайте вашата съдомиялна машина, за да изсушите ръчно измити съдове 

Пропуснете сушилника за съдове – той заема твърде много ценно място на плота. Използвайте празните стойки на вашата съдомиялна машина, за да изсушите вашите ръчно измити съдове. Така или иначе вашата съдомиялна машина ще побере повече от поставка за съдове.

Най-накрая се отървете от досадните петна от кафе

Чашите ви за кафе имат ли упорити кафяви петна, които не искат да излязат? Опитайте със сода за хляб – поръсете малко върху дъното на зацапаната чаша, добавете достатъчно вода, за да образувате паста, и изтъркайте. Нежното триене на содата за хляб ще ви отърве от петната за броени минути. След това просто изплакнете както обикновено.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay