fallback

Как да приемаме достатъчно протеин с растителната диета?

Яжте повече ядки

13.06.2024 | 16:35 Автор: Беатрис Младжова

Протеинът има много ползи за тялото. Изследванията показват, че диетите с високо съдържание на макронутриента увеличават мускулната маса, насърчават здравето на костите, засилват метаболизма ви и още много. Добавянето на протеин към вашия режим на хранене обаче може да е по-лесно на теория, отколкото на практика, особено ако сте веган или вегетарианец, или пък просто ви е писнало да ядете пилешко. Ето лесни начини за прием на протеин, които не включват месо:

Заложете на протеин на прах, който ви харесва

Приемането на протеин на прах е супер прост и надежден начин да сте сигурни, че задоволявате нуждите си от важния макронутриент. Що се отнася до добавките, добавянето на една към вече натоварен уелнес режим може да бъде доста обезсърчително, независимо дали нямате време, място или... апетит. Изхвърлете претрупания си шкаф с хранителни вещества и заменете с протеин на прах, който ви харесва и пасва на вашия начин на живот.

Сменете белия с див ориз

За разлика от белия, триците на дивия ориз не са премахнати, което го прави богат на фибри, витамини и минерали. Според експерти в 195 г бял ориз има само 4 г протеин, докато същото количество див разполага с цели 24 г. Тази лесна размяна може да направи огромна разлика в ежедневието ви и да ви осигури по-бърз начин за задоволяване на протеиновите ви нужди.

Добавете извара/котидж към рецептите си

Ако напоследък сте скролвали в TikTok, вероятно сте попадали на стотици рецепти за сладко и солено, в които главен герой е котидж сиренето или пък изварата. Някои ги добавят върху филийки пълнозърнест хляб за закуска, други ги смесват с яйце и подправки, за да си изпекат рап за бурито, а трети ги ядат с плодове. Има и ентусиасти, които добавят изварата или котиджа в смес за палачинки, смутита или сосове.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: Pexels

fallback
Още от Любопитно
fallback