Жизел Бюндхен и съставките, с които бори остаряването

"Храната е нашето лекарство", споделя топмоделът

13.06.2024 | 08:31 Редактор: Искра Ангелова
Жизел Бюндхен и съставките, с които бори остаряването

Топмоделът Жизел Бюндхен използва социалните мрежи, за да открехне завесата и да разкрие кои съставки всъщност ѝ помагат да изглежда толкова младолика. През март тя издаде готварска книга, която бързо се превърна в бестселър. В нея тя разкрива и хранителните си навици.

"Наистина вярвам в древната поговорка, че храната е нашето лекарство, тъй като почувствах голяма разлика в живота си, когато започнах да правя по-добър избор за това, което ям", обясни Бюндхен.

Пишейки както на английски, така и на родния си португалски, бразилската красавица разкри своя списък с конкретни съставки за по-добро здраве, в които се кълне.

Тя използва джинджифил за по-добро храносмилане и заради неговите противовъзпалителни свойства, както и магданоз, който, според нея, съдържа антиоксиданти и насърчава свеж дъх. Жизел също обича розмарина, защото стимулира имунната ѝ система и ѝ помага да подобри храносмилането. Куркумата е друга от нейните предпочитани съставки, поради противовъзпалителните си свойства и защото я смята за стимулант на здравето на сърцето.

От друга страна, босилекът е добър за сърцето, както и притежава антиоксидантни и антибактериални свойства, а черният пипер помага за усвояването на хранителни вещества. Жизел се наслаждава на кориандъра заради неговата детоксикираща способност и ефекта му в понижаването на кръвната захар. Риганът пък ѝ е любим заради неговите антибактериални и антиоксидантни свойства.

Красавицата закръгли списъка си със съставки, като възхвали качествата на канелата, която използва за подобряване на кръвообращението.

Снимка: БГНЕС

Четете цялата статия в tialoto.bg.