Как да защитим косата си от изсушаване в горещините

Тя може да пострада през летния сезон

12.06.2024 | 14:47 Редактор: Беатрис Младжова
Как да защитим косата си от изсушаване в горещините

Топлото време, морската вода и още доста фактори могат да повлияят на косата ни през лятото. Има доста трикове, с които да я предпазим. Ето някои от тях:

Сменете маската си за коса 

Ако се притеснявате, че косата ви е без блясък или пък е суха, дайте ѝ допълнителната грижа, от която се нуждае. Потърсете дълбоко възстановяваща маска за коса с морски водорасли. Тя ще ви помогне за допълнителна хидратация и укрепване на сухата коса. Вместо обичайния си балсам, нанесете качествена маска за коса във вашата рутина (от 1 до 3 пъти седмично). Нанесете обилно количество върху косата си след измиване с шампоан и оставете да действа толкова дълго, колкото е необходимо.

Защитете косата си 

Кожата ви не е единствената част от тялото ви, която се нуждае от слънцезащита. Вашите косми също са податливи на увреждане от слънцето. Излагането на вредни ултравиолетовите лъчи кара косата да става чуплива, да се къса лесно и може да я направи прекалено дехидратирана. Решението? Слънцезащитен крем за коса. Създайте си ежедневен навик да прилагате продукт за грижа за косата, който съдържа UV филтри. Тези продукти предпазват косата от увреждане от слънцето, както и боядисаната коса от избледняване.

Изплаквайте косата предварително

Слънцето не е единственото нещо, което може да остави косата ви суха и чуплива – хлорът също може да е виновен и за изсушените кичури. А ето и какво решение ви предлагаме: преди да се потопите в басейн, първо изплакнете косата си с нехлорирана вода. Вашият космен фоликул ще се отвори и ще поеме тази вода, а не пълната с хлор вода, в която ще се потопите. За максимална защита нанесете в косата си балсам, преди да влезете в басейна.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 седмици
Дрън - Дрън, като няма нищо съществено за писане се запълва мястото с само букви. Графомани!!! Сигнализирай за неуместен коментар