Как да почистим климатика на колата за лятото

Важно е да избегнем появата на неприятни миризми

12.06.2024 | 09:58 Редактор: Толя Стоянова
Как да почистим климатика на колата за лятото

С настъпването на лятото е време да почистим климатика на колата. По време на работа климатикът може да се напълни с прах, което не само влошава качеството на въздуха в купето, но може да доведе до неизправности в системата.

Колкото по-дълго се използва климатичната система на автомобила, толкова по-висок е рискът от образуване на бактерии и мухъл в нея. Те не само причиняват неприятна миризма при включване на климатичната система, но и имат отрицателен ефект върху здравето, тъй като могат да провокират различни алергии и инфекции.

Почистването на климатика помага да се избегне появата на неприятни миризми, осигурява по-ефективна работа на охладителната система и удължава нейния експлоатационен живот. Също така е важно да осигурите комфортни условия при дълги пътувания в жегата, като гарантирате свеж и чист въздух в салона на вашия автомобил.

Най-простият и икономичен вариант е да използвате аерозолен препарат за експресно почистване на климатици. Това лекарство действа като почистващ дезодорант за автомобили и може лесно да се използва извън автосервиза от всеки собственик на автомобил. 

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pexels