Диана Пинджурова и нейната сбъдната мечта след средства по европрограма

Запазената марка на Диана са декорациите и вкусните торти

09.06.2024 | 11:01 Редактор: Тодор Петров

Преди повече от 5 години Диана Пинджурова печели проект по европейска програма за оборудване на малката ѝ сладкарничка. Тези средства сбъдват мечтата ѝ и променят живота ѝ. Днес Диди е успешен сладкар и предприемач, сбъднала мечтата си да има свой собствен бизнес. От банкер, днес е сладкар. 

"През всичките тези 15 години преминах през много трудности, защото когато човек е млад предприемач, няма този натрупан опит и прави своите грешки по пътя. Но в годините разбрах, че тези грешки е трябвало да се случат, за да се науча да правя нещата точно по начина, по който сега се случват. В началото беше малко с проба-грешка, но сега вече нещата се случват по най-перфектния начин и дори трудностите, които съм изпитала, сега ги оценявам като нещо наистина положително, защото те де са ме довели до пътя. Целият път е крайният резултат, който имаме в момента и щастливите усмивки, които имат клиентите, когато си вземат торта от нас", разказа тя пред камерата ни. 

С получените почти 50 000 лева Диана успява да закупи три конвектомата, два професионални миксера и специален шкаф за съхранение на шедьоврите, които прави. В началото на своята кариера Диди е била всичко - сладкар, декуратор, дори доставчик. След парите по европейската програма тя разраства бизнеса си, но смята, че най-голяма заслуга има нейният екип. 

Запазената марка на Диана са декорациите, а и вкусните торти, на които клиентите могат да се насладят и в кокетна сладкарница, която е декорирала сама с много любов. Не смята обаче да разширява бизнесът си повече.

"Сладкарницата е бутикова, тук се правят неща по поръчка. Това е нещо, на което всеки клиент обръща внимание. Разрастнем ли се много, ще загубим този личен момент. Да, търся си по-голямо място - не да се разраствам и да имам много обекти, но искам ново място, защото тук е много мъничко и много често се случва човек да иска да седне, а да няма къде", каза още Диана.

Казват, че когато обичаш работата си и я правиш с любов и желание, нямаш нито един работен ден. Това е и целта на Европа - да подкрепи хората, които горят в начинанието си. 

Вижте повече в репортажа на Йоана Великова.