fallback

Най-подходящите дрехи за лятото, с които няма да се потим

Заложете на лен и памук

08.06.2024 | 16:32 Автор: Вяра Димова

Тази година категорично се противопоставяме на възможността да провалим летния си стил заради неприятното потене и петната по дрехите. Тъй като ни предстоят повече часове навън, прекарани в разходки с приятели, плажове и социални дейности, е време да помислим как да адаптираме гардероба си към метеорологичните условия. 

Най-подходящите тъкани за лятото са лен и памук, а дължините не бива да стигат до глезена. Най-оптималното, на което са съгласни повечето стилисти, е малко под коляното. Така ще си осигурите прохлада и стил, като в същото време сте спасени от възможността да предложите на света около вас твърде голям поглед върху тялото ви. Разбира се, късите панталони и летните рокли са най-добрият ни приятел в големите жеги, но също така трябва да помислим и за избора на правилно бельо. 

Ако търсите начин да съставите най-добрия списък за лятно обличане, подходящ за предстоящите жеги, на правилното място сте. Ето няколко съвета:

Изберете правилното бельо

Въпреки че е важно да имате предвид тъканта на външните си слоеве, за да избегнете ситуация с прекалено изпотяване, това, което носите отдолу, също е изключително важно. Всички сме запознати с усещането да носиш неудобен сутиен, който се търка по тялото по най-лошия начин, и някак си успява да влоши ситуацията навън още повече. Затова ви предлагаме да изберете безшевни сутиени, за да поддържате тялото си охладено и дишащо.

Изберете внимателно тъканите

Един от най-лесните начини за ежедневно справяне с жегите е като обръщате внимание на материите, които носите. Памукът и ленът са най-добрият избор за охлаждане, като в същото време ви предпазват от изпотяване. Опитайте се да избягвате полиестера, ако знаете, че ще бъдете цял ден под жаркото слънце или пък ще сте на важна среща, която ще вдигне температурата на тялото ви мигновено.

Изберете дрехи, които са по-свободни

Кройката ще има решаващо значение за това дали ще се изпотите или не. Например 100-процентова памучна къса тениска обикновено ще прилепне по-плътно към тялото и ще се вреже точно под мишниците, задържайки топлината и подчертавайки евентуални петна.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: pixabay

fallback
Още от Любопитно
fallback