Полезните свойства на гликоловата киселина за скалпа и косата?

Премахва натрупването на продукти

07.06.2024 | 13:18 Редактор: Беатрис Младжова
Полезните свойства на гликоловата киселина за скалпа и косата?

Направената от захарна тръстика гликолова киселина е широко използвана в продуктите за грижа на кожата. Тя е най-малката AHA, което я прави ефективна при по-дълбоко проникване в повърхността на кожата. Докато гликоловата киселина се използва като свещен граал за грижа за кожата от години, използването ѝ за скалпа и косата е сравнително нова тенденция. 

Гликоловата киселина обикновено действа чрез нежно ексфолиране на повърхностния слой на кожата, което помага за намаляване на натрупването на мъртва кожа и разкрива по-гладка и по-ярка кожа. Този процес на ексфолиране може да помогне за насърчаване на обновяването на клетките (замяна на мъртвите клетки с нови клетки) и да повиши нивата на хидратация в кожата.

Когато се използва на скалпа, гликоловата киселина действа почти по същия начин, както и върху лицето. Може да е добър начин да помогнете за подобряване на здравето на косата, защото премахва натрупването на продукти за коса. Гликоловата киселина е ефективна, тъй като нейният малък размер на молекулата ѝ позволява да проникне по-дълбоко в кожата. 

Четете повече в puls.bg.

Снимка: Pexels