fallback

Пет причини домът ни винаги да изглежда разхвърлян

Мръсни диспенсери за сапун

07.06.2024 | 08:24 Автор: Деси Николова

Чистенето и домакинската работа нямат край. Това може да потвърди всеки, дръзнал да се занимава с тях. Но ако полагате завидни усилия, за да поддържате дома си и все пак не виждате особена разлика, може би допускате някои от следните грешки:

Имате твърде много артикули 

Независимо дали живеете в малко студио или просторен апартамент, всички ние имаме ограничено количество място за съхранение на нещата си. Така че, ако имате твърде много от каквото и да било, важно е да разчиствате редовно. Според експерти по подреждането: Трудно е да се подреди, когато има твърде много предмети, които могат да се поберат в едно пространство.

Направете си график за разчистване и се придържайте към него. Също така помага, ако помислите дали наистина имате нужда от нещо, преди да го купите. Наистина ли имате нужда от още една бяла тениска или крем за лице, ако вече имате пет?

Играчките са навсякъде 

Ако имате деца, със сигурност ви е трудно да поддържате дома си подреден, но не е невъзможно нещата да бъдат контролирани. Най-доброто решение за играчките е да имате кошници и кошчета, където можете да ги поставите.

Не всеки има време да организира дома си всеки ден, но всеки има време да вземе играчките и да ги постави в кошчетата – включително и децата. Когато учите децата си от ранна възраст да почистват в края на играта, те ще се научат да прибират нещата, след като ги използват.

Леглото ви не е оправено 

Спалнята ви винаги ще изглежда чиста и подредена, ако леглото ви е оправено. Това отнема само минута и има голямо въздействие. Ако леглото ви е оправено, спалнята ви не само ще изглежда по-чиста, но ще се чувствате по-добре да влезете в нея, когато дойде време за сън.

Мръсни диспенсъри за сапун

Когато върху бутилките за сапун за ръце или препарат за съдове има пръски сапун и вода, това може да направи най-чистата зона на мивката все още да изглежда мръсна. Съвет за почистване на дома, който отнема само няколко секунди: измийте бутилките и диспенсърите и всичко ще изглежда по-хубаво и по-чисто!

Четете повече в az-jenata.bg

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа

Снимка: Pexels

fallback
Още от Любопитно
fallback