Начини да разрешим конфликтите във връзката

Важно е да запазим спокойствие

06.06.2024 | 14:48 Редактор: Беатрис Младжова
Начини да разрешим конфликтите във връзката

Няма връзка, в която да не се появяват конфликти, колкото и любов да има между двамата. Важно е да знаем как да реагираме когато настъпи такъв. Ето няколко начина да успеете да запазите хармонията във връзката или брака си.

Създайте си таймаут механизъм

Много е важно да се научите да броите до 10. В този смисъл е добра идея да си създадете таймаут механизъм, който да използвате вместо броене до 10. Така ще съумеете да охладите страстите, преди да са се разпалили до степен, в която да кажете нещо болезнено и да се нараните един друг.

Винаги се придържайте към темата

Една от най-честите грешки на двойките по време на конфликт е вмъкването на проблеми, отнасящи се до други теми, а не конкретната, която в момента е разпалила сблъсъка. Това води до още и още поводи за разгорещяване и определено не води до решаване на конкретния проблем. Затова винаги се старайте да се придържате към настоящата тема на конфликта, за да го разрешите.

Не се старайте да спечелите на всяка цена

Една от най-големите грешки по време на конфликт е старанието да спечелите на всяка цена. В стремежа си да сте винаги прави нанасяте ненужни удари не само по партньора си, но и по връзката и отношенията си. Научете се да замълчавате, когато се налага. Отстъпвайте в моментите, в които усетите, че напрежението достига точка на кипене. Не е важно задължително да спечелите, важно е да намерите баланса и хармонията.

Четете повече в az-jenata.bg.

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа

Снимка: Pexels