Рецепта за сьомга на фурна с пикантна марината
Изненадайте семейството си с вкусен обяд или вечеря
06.06.2024 | 10:56
Автор: Толя Стоянова
Продукти:
- Около 1 кг почистена сьомга
За маринатата:
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин, плюс още за поръсване преди печене
- 2 супени лъжици паста от чушки
- 2 супени лъжици риган
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка лют червен пипер на люспи
- 1 чаена лъжичка смлян кимион
- сокът на 1 лимон
- 4 стрити скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
В купа комбинирайте много добре съставките за маринатата.
Овкусете рибата със сол и пипер.
Намажете рибата с маринатата, покрийте с фолио и оставете в хладилника за няколко часа.
Загрейте фурната на 190 градуса.
В подходяща тава сложете алуминиево фолио за печене
Поръсете с малко зехтин и покрийте тавата с друго парче фолио.
Печете 15 до 20 минути.
Внимателно премахнете фолиото и запечете още няколко минути без него.
Четете повече в az-jenata.bg.
Къде ще почивате през лятото?
На море в Гърция или Турция.
На екзотична почивка извън Европа.
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
Нямам пари за почивки и екскурзии.
Общо 1000 гласа
Снимка: Pexels
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в
Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook
ТУК
fallback