Продукти:
- Около 1 кг почистена сьомга
За маринатата:
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин, плюс още за поръсване преди печене
- 2 супени лъжици паста от чушки
- 2 супени лъжици риган
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка лют червен пипер на люспи
- 1 чаена лъжичка смлян кимион
- сокът на 1 лимон
- 4 стрити скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- В купа комбинирайте много добре съставките за маринатата.
- Овкусете рибата със сол и пипер.
- Намажете рибата с маринатата, покрийте с фолио и оставете в хладилника за няколко часа.
- Загрейте фурната на 190 градуса.
- В подходяща тава сложете алуминиево фолио за печене
- Поръсете с малко зехтин и покрийте тавата с друго парче фолио.
- Печете 15 до 20 минути.
- Внимателно премахнете фолиото и запечете още няколко минути без него.
Четете повече в az-jenata.bg.
Къде ще почивате през лятото?
Снимка: Pexels
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: