Как да поддържаме добра форма през лятото без много усилия

Хидратацията е важна

05.06.2024 | 21:57 Редактор: Беатрис Младжова
Как да поддържаме добра форма през лятото без много усилия

Има много варианти да поддържаме формата си през лятото и без много усилия. Това, което е необходимо, е комбинация от прости стратегии, които да успеете да интегрирате безпроблемно в ежедневието си. Забравете за броенето на калории и строгите диети. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да останете във форма с минимални усилия и да се чувствате добре:

Практикувайте повече дейности на открито 

Включете ходенето пеша или пък карането на велосипед в ежедневното си пътуване до работното място. Ако все още нямате колело, вашето здраве и добра форма са добри причини да си закупите такова. Нека колоезденето не е забавление само за децата. Ако пък обожавате водата, възползвайте се от местните басейни, други подходящи водоеми или плажове и практикувайте освежаваща тренировка с ниско или по-високо натоварване.

Правете кратки тренировки 

Може би искате през летния сезон да забравите за забързаното темпо, дори и за тежките тренировки във фитнеса. Е, съветваме ви все пак да не спирате да се движите. Но вместо обичайната рутина, направете нещо различно. Включете кратки фитнес сесии, като например 10-15 минути упражнения със собствено тегло (клекове, напади, лицеви опори) няколко пъти на ден. Можете да опитате и HIIT (Интервална тренировка с висока интензивност), като изберете бързи, интензивни тренировки, които могат да бъдат направени само за 20 минути в комфорта на собствения ви дом.

Останете хидратирани 

Колкото и да го повтаряме, все ще е малко: "Пийте вода". Този елементарен съвет, според специалисти, е един от най-важните за нашето здраве. Уверете се, че сте хидратирани, тъй като това помага за метаболизма и нивата на енергия и не забравяйте да консумирате хидратиращи храни като плодове и зеленчуци с високо съдържание на вода (диня, краставици, портокали).

Четете повече в az-jenata.bg.

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа

Снимка: Pexels