Ниски сте? Не се "скъсявайте" още с тези дрехи и обувки

Възможно е и да изберем дрехи, които ни правят още по-дребни и набити

05.06.2024 | 08:36 Редактор: Тодор Петров
Ниски сте? Не се

Ако подберем подходящото облекло, обувки и аксесоари, дори да сме с по-нисък ръст от средния, бихме могли да изглеждаме зашеметяващо. Възможно е и да изберем дрехи, които ни правят още по-дребни и набити, отколкото сме в действителност. Затова има облекла, които е препоръчително да избягваме, ако искаме да изглеждаме стилно.

Сигурно прибягвате до обувки с висок ток, което е най-лесният начин да изглеждаме дългокраки. Но тук има един ключов детайл – дали обувките, които сте избрали са с дебела, широка каишка.

Ако отговорът е да, значи трябва да ги приберете обратно в шкафа и да купите нови обувки с тясна каишка. Причината е, че дебелата каишка привлича повече окото и оптично сякаш „реже“ крака на нивото на глезена и това визуално скъсява крака.

Ако харесвате рокли с ниска талия, добре е да знаете, че не са много подходящи за дами с нисък ръст. За да издължите визуално тялото, спирайте се на рокли, подчертаващи естествената талия. Така долната част на тялото ще изглежда по-дълга.

Високата талия на дънките и панталоните създава оптична илюзия за много дълги (и по-стройни) крака. И обратното – ако харесвате дънки с ниска талия, трябва да имате предвид, че може да правят дупето да изглежда по-малко, но пък краката ще изглеждат доста по-къси и набити.

В последно време широките блузи и раздърпаните тениски отново са актуални, напомняйки ни за тийнейджърските бунтарски години. Но ако сте дама с по-нисък ръст може би е добре да избягвате прекалено широките и безформени блузи. Те смаляват още повече тялото, правейки го да изглежда ниско, набито и тантуресто.

Четете повече в az-jenata.bg

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа

Снимка: Pixabay