Как да ускорим метаболизма си без медикаменти

Спете на по-хладно и по-продължително време

04.06.2024 | 23:11 Редактор: Толя Стоянова
Как да ускорим метаболизма си без медикаменти

Всеки иска да има бърз метаболизъм, за да се радва на красива и стройна фигура без усилия. Неговата скорост на усвояване на хранителните вещества са индивидуални и се влияят от множество фактори. С напредване на възрастта метаболизмът се забавя, но това не означава, че трябва да се примирите. Има начини, с помощта на които да противодействате на забавянето.

Повече сън

Здравият, непробуден и дълъг сън е изключително важен фактор за бърз метаболизъм. По време на съня се случват голяма част от процесите на разграждане и усвояване на хранителните вещества. Колкото повече спите, толкова по-бърз и качествен ще бъде метаболизмът ви.

Спете на по-хладно 

Много е важно на каква температура спите. За да ускорите метаболизма си, е препоръчително да намалите температурата в спалнята. Така тялото реагира, като ускорява обмяната на веществата, за да осигури достатъчно енергия за поддържане на телесната температура.

Включвайте пикантни и люти храни

Лютото ускорява метаболизма. Добавете люти чушки, пикантни подправки и билки към храненето си. Капсаицинът в лютия червен пипер има изключително мощни свойства в ускоряването на метаболизма, дължащи се на повишаването на вътрешната телесна температура и отделянето на енергия. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа

Снимка: Pixabay