fallback

5/25/25 - методът за отслабване, който не ограничава

Балансирана загуба на тегло

01.06.2024 | 22:20 Автор: Беатрис Младжова

Всяко тяло е уникално и най-ефективният начин за отслабване е този, който е добър за нас. Въпреки това има формули, които промотират по-балансиран подход и не приравняват загубата на тегло и здравословното хранене с по-малко или ограничаване на храните, което ги прави по-устойчиви в дългосрочен план. Примерен случай – методът 5/25/25.

5/25/25 насърчава да включим пет хранения всеки ден с 25 грама протеин на всяко хранене и общо 25 грама фибри на ден. Един ден може да изглежда по следния начин, като се има предвид, че порциите ще варират в зависимост от човека:

Закуска – яйца, пуешки бекон и препечен хляб.

Обяд – салата с месо и много зеленчуци.

Преди тренировка – оризови сладки с ядково масло и банан.

След тренировка – протеинов шейк.

Вечеря – пиле, печени картофи, боб и зеленчуци.

Не забравяйте, че диетичните нужди на всеки изглеждат по различен начин, така че използвайте тези насоки като ръководство, а не като идеален план за хранене.

Като промотира по-малки хранения с основата на протеини и фибри, методът 5/25/25 стабилизира кръвната захар, така че да не сте нито недохранени, нито преситени – тялото ви се захранва добре пропорционално през целия ден. Протеинът е градивният елемент на мускулите. Има най-високия термичен ефект от храната и ни помага да се чувстваме сити през целия ден.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: Pexels

fallback
Още от Любопитно
fallback