Германски учени, съвместно с пивовари, създадоха бира от отпадни води. Екипът зад научния експеримент твърди, че процесът на пречистване гарантира качеството на напитката и предлага решение за бъдещето.
На всички предубедени производителите на "Ройзе брю" гарантират, че напитката е абсолютно безопасна, има хубав вкус и предлага устойчиво решение за пивоварните.
"Мога да ви успокоя. Няма да намерите нищо от пречиствателната станция. Направихме много интензивно пречистване", увери създателят ѝ Уве Хюбнер.
Преди да се превърне в бира, водата от канала преминава през 4 стъпки на пречистване. Това включва механичен, биологичен и химичен етап. Последната стъпка включва озониране и филтриране на водата. След това е готова, за да стане част от кехлибарената течност.
"Вкусно е. Няма как да разберете, че това е отпадъчна вода", коментира Надин Крогъл.
"Ройзе брю" все още не е налична на пазара и си остава научен експеримент.
Вижте повече в репортажа.
Снимка: pixabay