Как да си приготвим свинско месо с ябълков сос? Ето една лесна рецепта, с която всеки може да се справи. Приготвянето на рецептата отнема около 40 минути.
Необходими продукти за две порции:
3/4 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица чесън на прах
1/4 чаена лъжица червен пипер
1/4 чаена лъжица черен пипер
500 грама свинско филе, нарязано на стекове
2 супени лъжици зехтин
2 зелени ябълки, обелени и нарязани
1/2 чаша вода
2 чаени лъжици кафява захар
1/4 чаена лъжица канела
няколко пресни листа магданоз
Приготвяне:
Смесете половината от солта, чесъна на прах, двата вида пипер и ги поръсете от двете страни на месото. Втрийте добре.
Загрейте голям тиган на средна към висока температура. Стоплете в него една супена лъжица от зехтина. Запечатайте месото от двете страни, по 2-3 минути от всяка. Извадете от тигана и оставете настрана. Добавете оставащия зехтин в тигана. Разклатете, за да обере остатъците от вкусовете на месото. Добавете нарязаните ябълки, ½ чаша вода и покрийте с капак. Нека се задушат за 5-6 минути.
Махнете капака и добавете оставащата ¼ лъжица сол, захарта, канелата. Гответе за още 2-3 минути с разбъркване, докато ябълките станат съвсем меки и се превърнат в гъст сос, леко карамелизиран.
Сервирайте свинското, полято със соса и поръсено с пресен магданоз, пише az-jenata.bg.
Снимка: pixabay