Очаква ни ретрограден Сатурн - оставете миналото, време е за любов и хармония

Това ще е период на размисъл

15.05.2024 | 21:23 Редактор: Искра Ангелова
Очаква ни ретрограден Сатурн - оставете миналото, време е за любов и хармония

От 29 юни до 15 ноември започва един от най-значимите транзити през 2024 година. Тогава Сатурн ще стане ретрограден и ще започне да се движи назад в знака Водолей. Това ще отприщи период на размисъл и преоценка, особено по отношение на нашите любов и връзки. Трябва да приведем живота си в съответствие с тази енергия, за да изпитаме хармония и мир.

Овен

Ретроградността ще бъде белязана от значителна трансформация в начина, по който гледате на вашите приятелства и социални взаимодействия. Може да откриете, че някои от вашите приятели не са истински. Въздействието на Сатурн ви кара да се научите да избирате внимателно кого да допуснете до себе си по отношение на приятелството, като се фокусирате върху качеството, а не върху количеството. Може да се съмнявате във връзката си с тези, които обичате, ако те не отговарят на вашите планове и мечти. Трябва да поставите граници или да направите крачка назад, за да преразгледате всичките си взаимоотношения.

Телец

Ще бъдете склонни да преоцените ценностите си в романтичните отношения. Такава ситуация може да възникне, тъй като сте склонни да обръщате повече внимание на кариерата и професионалните си цели, което може да доведе до временно отчуждаване от партньора ви или промяна в динамиката на връзката. Тези времена може също да доведат до необходимостта да бъдете по-сериозни и отговорни във вашите взаимоотношения. Може да започнете да се чудите дали вашата романтична връзка всъщност помага за постигането на бъдещите ви цели или п-скоро ви пречи.

Близнаци

През това време ще имате възможност да прегледате внимателно отношенията си. Стоят ли на твърда основа или изглеждат колебливи още от основата? Това е моментът да се заемете с всеки от текущите проблеми във връзката си, които сте задържали или игнорирали. Сатурн ви казва да бъдете честни и рационални във вашите взаимоотношения, което ще ви помогне да изберете правилните хора в живота си, които са в съответствие с вашите дългосрочни цели и ценности. Това може да означава да отделите време за учене и открития в любовния живот. Работете върху личностното си израстване и отношенията си с другите.

Рак

През това време вероятно ще се сблъскате с трудности в любовта и връзките. Вероятно ще установите повече интимност с партньора си и дори ще поискате дълбоко разбиране на емоциите и чувствата на другия. Междувременно, чувствата на сдържаност или ограничение в изразяването на емоции могат да причинят погрешно тълкуване или емоционална дистанция. Изразявайте чувствата и мислите си прозрачно, за да избегнете възможни недоразумения и спорове. Помислете и погледнете назад към предишни връзки, преразгледайте раните и проблемите, които сте имали.

Лъв

Този ретрограден период ви кара да оцените своята перспектива в отношенията. Има ли някакъв специален модел или поведение, към които трябва да се придържате? Влиянието на Сатурн ви прави отговорни и зрели в отношенията ви с други хора, резултатът от което е, че можете да имате по-дълбока връзка с тях. Това е моментът да бъдете искрени със себе си и вашето семейство или приятели, но е добре, ако имате трудни разговори. Този период може да бъде истинско откровение за необвързаните, тъй като може да им помогне да се концентрират върху намирането на сериозен и надежден партньор.

Дева

По време на тази предстояща ретроградност на Сатурн може да станете още по-критични към себе си и партньора си. Може да станете прекалено чувствителни или да се изтощите от прекалено мислене. Това е моментът да бъдете честни със себе си и партньора си. Ако сте правили компромис с благосъстоянието си или професионалният ви живот поема връх, ретроградният Сатурн може да ви накара да се изправите пред това. Дайте приоритет на грижата за себе си и здравословното хранене - това не само ще бъде от полза за вас, но и ще подобри взаимоотношенията ви. Комуникирайте ясно с партньора си и намерете решения за справяне със стреса заедно.

Везни

Вашият любовен живот може да стане малко затормозен. Срещите може да бъдат пренасрочени, разговорите може да изглеждат тромави и новите отношемния може да не растат толкова бързо, колкото преди. Сатурн ви подтиква да намалите темпото, да се успокоите и да изчакате подходящия момент. Сатурн е планетата, която ни кара да укрепваме корените си, така че бъдете открити и честни в общуването си през това време. Може би е време да преразгледате избора си, ако нещо не върви както трябва. Оставете телефоните си, кажете сбогом на луксозните ресторанти и се подгответе да откриете вътрешното си аз.

Скорпион

Тази ретроградност служи като напомняне да погледнете навътре и да проверите дали емоционалната ви основа е достатъчно силна. В този етап на връзка може да търсите повече емоционална увереност и стабилност в отношенията. Бихте могли да се върнете назад във времето и да преживеете някои от моментите от семейния и домашния живот. Това е моментът да се изправите пред всички останали проблеми от миналото, които могат да спрат развитието на настоящите ви взаимоотношения. Установете граници с близки и роднини, за да имате здраво психическо състояние. Научете как да казвате "не" понякога, когато е необходимо, без да се чувствате виновни или егоистични, съветва tialoto.bg.

Стрелец

Може да ви е трудно да формулирате идеите си точно и ясно по време на ретроградния Сатурн. Може да изпитате погрешни схващания или трудности при изразяването на мислите и емоциите си пред партньора си. Това е моментът да се вслушвате повече и да не прибързвате с изводите без задълбочено обсъждане. Това време позволява изграждането на по-силни семейни връзки чрез честна комуникация. Може да имате чести пътувания по работа; Затова поддържайте постоянна комуникация и казвайте на партньора си колко много ви липсва той.

Козирог

Може да преразгледате това, което смятате за важно в една връзка. Този ретрограден период ви позволява да помислите дали настоящите ви взаимоотношения са с хора, които споделят същите ценности и дългосрочни цели. Може да пожелаете да изградите по-стабилна и сигурна връзка, основана на лоялност, ангажираност и дългосрочно планиране. Този период може да се използва за справяне с проблемите на доверието и за формиране на по-дълбока връзка с партньора ви. Може също да се наложи да преразгледате начина, по който се справяте с финансите в отношенията.

Водолей

Tрябва да преразгледате представата си за себе си и отношенията си с другите. Време е да копаете дълбоко в  душата си и да определите дали сте искрени и истински към себе си. Може да сте внимателни и сериозни към партньора си през това време. Може да разберете по-добре ролята на ангажираността и надеждността в отношенията, което може да ви помогне в бъдеще. Тази ретроградност се превръща в шанс за изграждане на по-силно чувство за собствено достойнство и увереност в отношенията. Може да се наложи да преодолеете всяка несигурност или страхове, които ви пречат да дадете най-доброто от себе си на вашите взаимоотношения.

Риби

Може да размишлявате върху спомена за вашите предишни връзки и техните емоционални проблеми. Може да имате чувството, че ви натежават или сте прекалено обвързани със сърдечните си въпроси в момента. Сега трябва да изследвате болката от миналото и да изоставите всички пречки, които биха могли да попречат на това да обичате изцяло и да бъдете щастливи. Може да откриете, че вашите взаимоотношения са подложени на ново разкритие на истината по време на тази ретроградност. Изправете се срещу тези прозрения със спокоен и ясен ум, като избягвате импулсивни реакции, които биха могли да доведат до по-сложна ситуация.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Pexels