Казваме "сбогом" на торбичките под очите с 3 изпитани домашни метода

Охлаждането на зоната намалява възпалението

15.05.2024 | 22:36 Редактор: Толя Стоянова
Казваме

Никой не иска да се събужда с торбички под очите, но заради забързаното ни ежедневие и системното недоспиване - това е неизбежно. Въпреки че могат да бъдат досадни, не влияят на зрението или здравето ни, но със сигурност искаме да се отървем от тях. Някои бързи решения може да помогнат. Те работят за намаляване на отока, докато естествено отшуми в течение на деня.

Студени компреси

Охлаждането на зоната намалява възпалението и подуването, като намалява притока на кръв. Можете да поставите всичко студено, като пакет с лед, замразена торба със зеленчуци, охладени резенчета краставица или охладени лъжици, върху затворени очи за няколко минути.

Кремове за хемороиди

Някои хора използват кремове без рецепта, предназначени за лечение на хемороиди. Съставките на продукта, като фенилефрин, стесняват кръвоносните съдове, за да намалят отока. Но използвайте тези продукти с повишено внимание: те могат да причинят дразнене в тази чувствителна област. Освен това е важно да не допускате това лекарство да попадне в очите ви.

Кофеин

Кофеинът е вазоконстриктор, което означава, че свива кръвоносните съдове. Много козметични компании продават кремове за очи с кофеин за намаляване на подпухналостта под очите. Можете също така да опитате да поставите охладени пакетчета чай (черен чай с кофеин) върху затворени очи.

Четете повече в tialoto.bg.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Pexels