Няколко начина да накараме орхидеята да разцъфти

Нужни са редовни грижи

13.05.2024 | 22:00 Редактор: Беатрис Младжова
Няколко начина да накараме орхидеята да разцъфти

Орхидеите са чудесни за всеки дом. Оставени сами, повечето орхидеи ще цъфтят веднъж годишно, но можете да съкратите този период на латентност и да "подмамите" орхидеите да цъфтят по-рано, като следвате лесните съвети по-долу.

Отстранете мъртвия цветен шип

След като вашата орхидея приключи с цъфтежа си, проверете внимателно отработения цветен шип за признаци на пъпки. Зелените цветни шипове без пъпки понякога ще цъфтят отново, но ако цветният шип е започнал да изсъхва или става кафяв, го отрежете в основата на растението, като използвате чифт чисти и стерилизирани ножици. 

Пресадете орхидеята

Пресаждането на орхидеята може да подобри здравето на вашето растение и да направи цъфтежа по-вероятен, особено ако никога преди не сте пресаждали вашата орхидея.

Осигурете на вашето растение редовни грижи

За да помогнете на вашата орхидея да натрупа енергия за повторно разцъфтяване, поставете растението си на място, което получава ярка, но непряка светлина и поддържайте растението си при стандартна стайна температура между 18 – 29 градуса. Поливайте орхидеята си редовно. Ако искате да увеличите влажността близо до вашите растения, можете да добавите овлажнител или плосък съд с камъчета.

Четете повече в az-jenata.bg.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Pexels