Хари кацна в родния Лондон, поискал среща с Уилям и крал Чарлз

Синът на Елизабет II не е могъл да намери пролука в натоварения си график, за да се види със сина си

11.05.2024 | 08:05 Редактор: Искра Ангелова
Хари кацна в родния Лондон, поискал среща с Уилям и крал Чарлз

Принц Хари се завърна родния Лондон. Той пристигна без Меган Маркъл, а причината - да отпразнува десетата годишнина от създаването на игрите Invictus.

Преди да отлети за Африка обаче Хари се опита да протегне ръка за помирение към баща си Чарлз и брат си Уилям, като им изпрати покани за специалната церемония в Лондон. Той също така се свързал с няколко други членове на кралското семейство, но останал разочарован от отговора им.

Според списание People херцогът на Съсекс е поканил краля, брат си и снаха си Кейт Мидълтън в катедралата „Свети Пол“ за церемонията на 8 май. Службата за благодарност в чест на навършеното десетилетие от създаването на игрите Invictus се проведе в Лондон, тъй като столицата беше първият домакин на международния адаптивен спортен турнир за ранени и болни ветерани през 2014 година.

Хари беше подкрепен от няколко членове от семейството на принцеса Даяна - леля му лейди Джейн Фелоус, чичо му Чарлз Спенсър и братовчед му Луи Спенсър. Принцът бе в добро настроение, поздравявайки всички гости, събрали се пред историческата църква след края на церемонията.

Въпреки поканата, никой от семейството на Чарлз не присъства на събитието. Кралят не е могъл да намери пролука в натоварения си график, за да се види със сина си. Той организира първото за сезона градинско парти по същото време, само на няколко километра от Бъкингамския дворец. Освен Чарлз и кралица Камила, на него присъстваха принцеса Ан, принц Едуард и съпругата му Софи, както и херцогът и херцогинята на Глостър.

"В отговор на многото запитвания и продължаващите спекулации за това дали херцогът ще се срещне с баща си, докато е в Обединеното кралство тази седмица, за съжаление това няма да е възможно поради пълната програма на Негово Величество. Херцогът, разбира се, е напълно наясно с натоварения график на баща си и различните му приоритети, като се надява да го види съвсем скоро", каза говорител на Хари преди дни.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: БГНЕС