fallback

Вкусен италиански козуначен кекс (РЕЦЕПТА)

Готов за по-малко от час

29.04.2024 | 21:28 Автор: Деси Николова

Необходими продукти 

  • 350 г брашно
  • 3 яйца
  • 150 г захар
  • 90 мл олио
  • 170 мл прясно мляко
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 2 супени лъжици бадемова есенция
  • Настъргана лимонова кора на вкус
  • Шепа захаросани портокалови кори
  • Шепа стафиди – по желание
  • Гранулирана захар за поръсване
  • Бадеми за украса

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на твърд сняг. В друга купа разбийте жълтъците със захарта, докато станат пухкави. Започнете да добавяте настърганите кори, олиото, млякото, бадемовата есенция, бакпулвера и накрая брашното малко по малко.

След това сложете и шоколада. Разбъркайте хубаво и малко по малко с помощта на шпатула добавете и белтъците. Бъркането трябва да е от долу нагоре. Изсипете във висока форма за печене, намазнена и с подредената хартия за печене (по стените и дъното на формата). Ако имате такава за печене на панетоне, още по-добре, съветва az-jenata.bg.

Поръсете с кристална захар и украсете с бадеми. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-40 минути или до готовност. Направете тест с клечка за зъби. Извадете от фурната и оставете да се охлади добре, преди да се насладите.

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа

Снимка: Pixabay

fallback
Още от Любопитно
fallback