Продукти:
- 300 г обикновени бисквити
- 1 чаша кристална захар, разделена на 3/4 и 1/4
- 14 супени лъжици масло
- 900 г крема сирене
- 1 чаша течна сметана за разбиване
- 1 ч. л. ванилов екстракт
- сокът на 2 портокала
- настъргана портокалова кора на вкус
Приготвяне:
- Начукайте или смелете бисквитите в кухненски робот.
- Разтопете маслото и го добавете към тях, разбъркайте добре.
- В подходяща кръгла форма изсипете сместа.
- Разпределете я равномерно и с пръсти, или с дъното на чаша, притиснете добре, за да се образува нещо като гладък блат.
- В купа с помощта на миксер разбийте заедно крема сиренето с 3/4 чаша захар, настърганата кора и портокаловия сок.
- В отделна купа разбийте сметаната с ваниловия екстракт, 1/4 чаша захар и солта, докато се образуват твърди върхове.
- Комбинирайте двете смеси.
- Разпределете крема равномерно върху блата от бисквити.
- Покрийте формата със свежо фолио и поставете в хладилник за 4-5 часа, за да стегне.
- Украсете с пресни плодове или сладко по ваш избор и сервирайте.
Четете повече в az-jenata.bg
Снимка: Pexels
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: