Необходими продукти:
- 2 чаени лъжици рапично олио
- 500 г пилешки гърди, нарязани
- 3 супени лъжици царевично
- нишесте
- ¾ чаша лук, нарязан
- 2 чаени лъжици пресен
- джинджифил, пресован
- 4 скилидки чесън, пресован
- 5 чаши броколи на розички
- ¾ чаша вода
- ¼ чаша соев сос
- 1 супена лъжица рибен сос (готов)
- 1 супена лъжица кафява захар
- ¼ чаена лъжица червен пипер
- ¼ чаена лъжица черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна към висока температура. Оваляйте месото в нишестето, докато полепне добре. Сложете пилешкото в тигана и го запържете с разбъркване за няколко минути.
След това добавете лука, като разбърквате за още 2 минути. Добавете чесъна и джинджифила, разбъркайте за още 2 минути. Прехвърлете всичко в отделна чиния, пише az-jenata.bg
В същия тиган добавете броколите и гответе с разбъркване за 2-3 минути. Междувременно разбъркайте водата, соевия и рибения сос, кафявата захар, двата вида пипер с 2 супени лъжици царевично нишесте в малка купа. Трябва да се получи гъст лепкав сос. Върнете пилешкото в тигана при броколите. Залейте със соса и разбърквайте за още 5-6 минути, докато се сгъсти и полепне навсякъде.
Снимка: Pexels