Какво е Великден без агнешко на празничната трапеза... За да създадете семеен уют за празника, а и за да спазите традицията, пригответе вкусен агнешки бут с розмарин.
Продукти:
- 1 агнешки бут (2-3 кг)
- 4 скилидки чесън, нарязан на ситно
- няколко стръка пресен розмарин
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
Направете прорези в месото през няколко сантиметра, достатъчно дълбоки, за да поставите във всеки прорез парче чесън. Намажете щедро със сол и пипер.
Поставете няколко стръка пресен розмарин отгоре, съветва az-jenata.bg.
Печете на 180 градуса за около час и половина или докато агнешкото стане крехко и разпадащо се от кокала.
Снимка: Pixabay
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: