Бионсе ще прибере десетки милиони от кънтри албума си "Cowboy Carter"

Стана най-стриймваният запис на Spotify за годината – само за ден

02.04.2024 | 12:05 Редактор:
Бионсе ще прибере десетки милиони от кънтри албума си
Бионсе ще прибере десетки милиони от кънтри албума си "Cowboy Carter"

Бионсе ще спечели 30 милиона паунда от кънтри албума си "Cowboy Carter", след като той стана най-стриймваният запис на Spotify за годината – само за един ден. 27-те парчета, които включват колаборации с кънтри иконите Доли Партън и Уили Нелсън, както и с мегазвездите Майли Сайръс и Пост Малоун, бяха посрещнати с възторжени отзиви.

Освен че подмладява кънтри музиката, кралица Би проницателно се възползва от жанра, който на година печели 3 милиарда долара и бележи постоянен ръст на феновете и изпълнителите.

През 2020 г. кънтри музиката съставлява 14,7% от пазарния дял на общите продажби и стриймове на музика в САЩ, което е доказателство за нейната трайна популярност.

Източник от музикалната индустрия заяви: "Бионсе умело е навлязла в една изключително доходоносна област, която често се пренебрегва от изпълнителите от други жанрове. Тя нахлу с двата крака и преработи стила и звученето перфектно".

Смята се, че осмият ѝ албум ще бъде един от най-комерсиалните ѝ досега, като ще съживи не само съществуващите ѝ фенове, но и тези, които са верни на кънтри жанра.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС