Най-новото бижу на кулинарната карта на София - ресторант OXBO в столичния хотел Hilton и топ сомелиерът Михаил Марковски канят любителите на хубавото вино и вкусната храна на ексклузивна винена вечеря. Събитието този четвъртък е първата от ежемесечните кулинарни изненади на столичното заведение, в чийто епицентър ще бъде богатата палитра от вкусове, които тя предлага.
Специалната винена вечеря в ресторант OXBO ще се проведе на 28 март от 19:30 ч., а гостите на инициативата ще станат част от неповторимо изживяване, съчетаващо богата селекция от изискани местни вина със специално подбраните за повода кулинарни шедьоври на ресторанта.
За любителите на съвременните кулинарни шедьоври, ресторант OXBO предлага неповторимо изживяване за сетивата в сърцето на София. Разположен в хотел Hilton Sofia, в непосредствена близост до Южен парк и до известния пешеходен Мост на влюбените, ресторант OXBO София е просторно и модерно място с естествен привкус и продукти, доставени изцяло от местни ферми.
Следвайки концепцията "From Farm to Fork", която се основава на местни съставки, ресторант OXBO залага на уважението към Българските продукти. По този начин се гарантира, че всяко ястие в менюто е комбинация от висококачествени продукти и богати вкусове.
Демонстрирайки смесица от творчество и щипка въображение, OXBO цели да издигне кулинарната сцена в столицата на ново ниво. С устойчиво произведени и изцяло местни продукти, ресторантът поставя нови стандарти за качество и вкус.
Цялостната визуална концепция на новооткрития ресторант също се основава на принципите за устойчивост и богатството на българското земеделско наследство. Зеленият и естествен интериор на OXBO допълва мисията му за опазване на околната среда – неговият облик е изработен от материали, които създават уютна и приветлива атмосфера и се слива неусетно със зеленината от Южния парк.