Необходими продукти:
- 4-5 връзки репички
- 3-4 с.л. гъсто кисело мляко
- 1 глава лук шалот, ситно нарязана
- няколко стръка наситнен копър
- 3-4 с.л. пресен лимонов сок
- 2-3 с.л. зехтин екстра върджин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Репичките се измиват и нарязват на тънки филийки. Слагат се в купа. Към тях добавете нарязания лук, лимоновия сок, зехтина, солта, черния пипер и копъра. Всичко се разбърква добре и се оставя да престои 15 минути. На финала се добавя киселото мляко и салатата отново се разбърква.
Четете повече в az-jenata.bg
Снимка: Pixabay
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: