Ако се опитвате да спазвате определен режим на хранене, може би първото, което ви хрумва, е да ограничите приема на сладко. Ще разбием това табу и в следващите редове ще ви предложим няколко рецепти с високо съдържание на протеин, които ще ви помогнат да се чувствате и да изглеждате добре. А ето и кои са те:
Сладолед с банан и фъстъчено масло
За него ще ви трябват само:
2 средно големи банана (обелени, нарязани и замразени)
¼ чаша натурално фъстъчено масло
неподсладен настърган кокос за гарнитура
Поставете бананите и фъстъченото масло в кухненски робот. Смесете ги почти до гладкост, като спрете, за да изстържете страните му, ако е необходимо. По желание гарнирайте с кокос. Сервирайте веднага.
Плодова пица с тесто от овесени ядки
Необходими продукти:За блата:
1 ½ ч. ч. фини овесени ядки
1 ч. ч. пълнозърнесто брашно
½ ч. л. смляна канела
½ ч. л. сода за хляб
¼ ч. л. бакпулвер
¼ ч. л. сол
1 голямо яйце
⅔ ч. ч. кафява захар
⅓ ч. ч. зехтин
½ ч. л. ванилов екстракт
За топинга:
230 г нискомаслено крема сирене
½ ч. ч. нискомаслено кисело мляко
3 с. л. пресята пудра захар
1 ч. л. ванилов екстракт
¾ чаша нарязани ягоди
1 киви, обелено, разполовено и нарязано
¼ чаша боровинки
Загрейте фурната до 180 градуса. Постелете голям лист хартия за печене в малка кръгла тава. За приготвяне на блата: смесете овесените ядки, брашното, канелата, содата за хляб, бакпулвера и солта в средна купа. В друга купа разбийте яйцето, кафявата захар, олиото и 1/2 чаена лъжичка ванилия. Добавете мокрите съставки към сухите съставки и разбъркайте, за да се комбинират.
Обърнете тестото върху подготвения лист за печене и притиснете. Печете до златисто по краищата (около 20 минути). Оставете да се охлади до стайна температура. За да приготвите топинга: разбийте крема сиренето, киселото мляко, пудрата захар и ванилията в средно голяма купа до гладкост. Разпределете сместа равномерно върху охладената кора. Декорирайте с нарязани ягоди, киви и боровинки.
Четете повече в az-jenata.bg.
Снимка: pixabay