fallback

Лесна рецепта за пикантни спагети с каперси и риба тон

Лесен начин да разнообразим менюто си

24.02.2024 | 12:14 Автор: Толя Стоянова

Вечерята е храненето, в което най-много от нас се "провалят". Със сигурност се събуждате с надеждата, че този ден ще си обърнете внимание и ще се храните добре. Но стресът, забързаното ежедневие и напрежението оказват своето влияние. В края на деня вероятно ви се хапва нещо бързо и не толкова полезно. Дошло е време да обърнете тази ситуация във ваша полза! В следващите редове ще ви споделим рецепта за бърза и вкусна вечеря - пикантни спагети с каперси и риба тон.

Ще ви трябват:

  • 150 г спагети или лингуини (пълнозърнести или без глутен)
  • 1 с. л. зехтин 
  • 1 скилидка чесън
  • 1 червена люта чушка (почистена от семките и ситно нарязана) 
  • 1 с. л. отцедени каперси 
  • малка връзка магданоз, нарязана на ситно 
  • 150 г риба тон (може и от консерва, без мазнина)
  • 80-100 г листа рукола или бейби спанак 
  • сокът от ½ лимон 

Начин на приготвяне:

Сварете спагетите за около 9-11 минути в съд с подсолена вода. Загрейте олиото в широк тиган на много слаб огън и леко запържете чесъна и лютата чушка. Отстранете от котлона. Отцедете пастата, като оставите чаша вода от нея. Сложете пастата в тигана на слаб огън, като добавите малко от водата към нея, за да се получи сос, който я покрива. След това добавете каперсите, магданоза, рибата тон и малко подправки. Не бъркайте твърде енергично, за да не раздробите прекалено много рибата. Сервирайте, като поръсите с рукола и сок от лимон. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

fallback
Още от Любопитно
fallback