Необходими продукти:
- 6 чаши багета или франзела, нарязана на кубчета
- 1/3 чаша зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- 3 скилидки чесън, пресован
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 4 домата, нарязани на полумесеци
- ¾ чаша кромид лук, нарязан
- 10 листа пресен босилек
- ½ чаша маслини
- 1 чаша моцарела, нарязана
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Оваляйте нарязания хляб в 1/3 чаша зехтин, сол, черен пипер и ситно пресования чесън, така че да полепнат добре навсякъде. Подредете кубчетата хляб в тава и печете за 10 минути, докато стане хрупкав и златист. Извадете от фурната и оставете настрана да изстине напълно.
В купа разбъркайте останалия ¼ чаша зехтин с балсамовия оцет. Оставете настрана. В голяма купа за салата добавете доматите, лука, босилека, маслините и моцарелата. Добавете хлебните кубчета. Залейте с дресинга. Разбъркайте добре и изчакайте около 20 минути, преди да сервирате, за да може дресингът да попие добре в хляба.
Четете повече в az-jenata.bg
Снимка: Pexels