Продукти
- ½ чаша соев сос
- ¼ чаша мед
- ½ чаша пилешки бульон
- 1 чаена лъжица сусамово олио
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1 супена лъжица оризов оцет
- 4 скилидки чесън, пресован
- 2 супени лъжици настърган
- джинджифил
- 1 чаена лъжица сос гочуджанг
- 500 г телешко филе, нарязано на
- ленти
- 2 супени лъжици царевично
- нишесте
- ½ чаена лъжица сол
- ¼ чаена лъжица черен пипер
- 1 глава броколи, накъсана на
- розички
- Сусам за поръсване
Приготвяне
В купа смесете соевия сос, меда, бульона, сусамовото олио, кафявата захар, оризовия оцет, чесъна, джинджифила, соса гочуджанг и 1 супена лъжица от нишестето. Разбъркайте добре и оставете настрана.
Овкусете телешкото със солта и пипера, като масажирате месото навсякъде. Оваляйте в една супена лъжица царевично нишесте, за да полепне добре. Загрейте малко сусамово олио в дълбок тиган на средна към висока температура.
В него запържете месото от всички страни за няколко минути. Извадете месото и оставете настрана. В същия тиган добавете 2 супени лъжици вода и в нея сложете броколите, съветва az-jenata.bg
Оставете водата да се изпари, за да може броколите да омекнат и същевременно леко да се сготвят в остатъчната мазнина. Върнете месото в тигана. Залейте със соса. Разбъркайте за няколко минути, докато полепне навсякъде и леко се сгъсти. Поръсете със сусам и сервирайте.
Снимка: Pixabay