Виолетка, карамел, бекон с боровинки - "ядливи бижута" за влюбени

Шоколадът е един ключ към сърцето и стомаха, сподели Павел Павлов

13.02.2024 | 18:58 Редактор:

Само ден преди празника на влюбените, 14 февруари, мнозина обикалят трескаво в търсене на най-подходящия подарък. А най-често той е... сладък.

"Свети Валентин е празник, в който споделяш нещо с любим човек, а шоколадът е един ключ към сърцето и стомаха", сподели Павел Павлов. 

Много често влюбените избират шоколадови бонбони във формата на сърце за подарък на своята половинка. 

Павел Павлов се занимава с изработката на шоколад от 6 години и казва, че бонбоните всъщност са бижута.

"Правим "ядливи бижута". Гледаме формите на цветните бонбони да са по-нестандартни, неправилни, триъгълни. Опитваме се да говорим чрез форми и цветове", каза майсторът на шоколада.

За всеки вкус има избор - дали пълнежът да е карамел, виолетка, дори лешник с портокал. 

"Фокусът ни е да направим нещо, което е било запомнено и е част от нашата култура и да го ядем отново, но по по-различен начин. Както например има бонбони с бекон, с бекон и боровинки. Това са комбинации, за които не всеки е чувал, а ние се стремим да експериментираме в тази насока", добави Павел Павлов. 

Изработването на "ядливите бижута" преминава през много етапи. А рецептата за добавяне на нов вкус може да отнеме до 4 месеца.

Вижте повече в репортажа на Надежда Ачева.