Необходими продукти:
- 1 чаша киноа
- 4-5 стръка зелен лук
- 2 чушки
- чаша маслини Каламата без костилки
- 1 краставица
- няколко стръка магданоз
- натрошено сирене фета на вкус
За дресинга:
- сокът на 1 лимон
- 1 чаена лъжичка риган
- сол и черен пипер на вкус
- чаша зехтин екстра върджин
Приготвяне
Изплакнете добре киноата под студена течаща вода
Сварете я според инструкциите на опаковката
През това време пригответе дресинга, като комбинирате всички съставки много добре
Когато киноата е готова може да я прецедите и сложите в подходяща купа
Овкусете я с дресинга, разбъркайте много добре
Оставете киноата да се охлади напълно
След това добавете нарязаните зеленчуци, сиренето и разбъркайте добре
Четете повече в az-jenata.bg
Снимка: Pixabay
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в
Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook
ТУК