Необходими продукти:
- 1 чаша киноа
- 4-5 стръка зелен лук
- 2 чушки
- чаша маслини Каламата без костилки
- 1 краставица
- няколко стръка магданоз
- натрошено сирене фета на вкус
За дресинга:
- сокът на 1 лимон
- 1 чаена лъжичка риган
- сол и черен пипер на вкус
- чаша зехтин екстра върджин
Приготвяне
- Изплакнете добре киноата под студена течаща вода
- Сварете я според инструкциите на опаковката
- През това време пригответе дресинга, като комбинирате всички съставки много добре
- Когато киноата е готова може да я прецедите и сложите в подходяща купа
- Овкусете я с дресинга, разбъркайте много добре
- Оставете киноата да се охлади напълно
- След това добавете нарязаните зеленчуци, сиренето и разбъркайте добре
Четете повече в az-jenata.bg
Снимка: Pixabay
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: