Кой не обича десерти! А покрай коледните и новогодишните празници обичаме да хапваме най-различни. Ето защо ви представяме рецепта за вкусно тирамису с течен шоколад и крема сирене.
Продукти:
- 4 яйца
- 175 г крема сирене
- 200 г течен шоколад
- 150 г пудра захар
- 1 пакет бишкоти савоярди
- 100 гр. десертно вино марсала
- 150-200 г кафе еспресо
- захар кристал
- какао 50-70%
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват по отделно с по 75 гр. пудра захар, двете яйчени смеси се разбиват внимателно с нутелата и към тях се добавя крема сиренето. Готовото еспресо кафе се подслажда по желание, към него се добавя десертното вино и се охлажда, информира az-jenata.bg.
В подходяща форма за около 20 парчета се нареждат по борда бишкоти. С готовия крем се редува ред крем ред напоени в кафе бишкоти, Отгоре се подреждат бишкоти по желание. На края се поръсва обилно с какао. Хубаво е да престои около 10 часа в хладилник.
Снимка: Pixabay