Коледа е любимият празник на малки и големи. Това е и денят на вкусните сладкиши. Ето защо ви представяме рецепта за коледни сладки без глутен.
Продукти:
- 175 г оризово брашно
- 175 г царевично брашно
- 90 г меко масло
- 120 г кафява захар
- 2 жълтъка
- 1 цяло яйце
- канела на прах на вкус
- 1 ч.л. или на вкус джинджифил на прах
Приготвяне:
В купа комбинирайте мекото масло, кафявата захар и една чаена лъжичка джинджифил - сушен или на прах, канелата и корите от цитрусовите плодове. Разбъркайте добре. След това сложете цялото яйце и отново разбийте добре сместа. След това остава да сложите двата жълтъка и след като разбъркате добре да добавите и двата вида брашно.
Ползвайте миксер, докато се получи хубаво тесто и брашната се свържат с останалите съставки. Когато се получи хубаво хомогенно тесто, може да го оформите на топка и да го увиете в свежо фолио. Поставете го в хладилник за 15 минути.
Когато тестото се охлади и леко втвърди, може да го разточите с точилка върху леко набрашнен плот (ползвайте оризово брашно), като дебелината зависи от желанията ви, съветва az-jenata.bg.
Изрежете бисквитки с формички и ги сложете в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 185 градуса за около 12-15 минути или докато се изпекат добре. След като изстинат са готови за украса по ваш избор или за хапване.
Снимка: Pixabay