По какво разбираме, че празниците идват? По усмихнатото суетене в кухнята, трапезите с любими хора, смеха и блясъка в очите… И по ароматите, разбира се. Ето защо ви предлагаме вкусна рецепта за елхички от бутер тесто с шоколад, с която приятно да изненадате гостите си.
Продукти:
- 2 бр. охладено бутертесто
- течен шоколад за намазване
- пудра захар за поръсване
- дървени шишчета
Начин на приготвяне:
Разгънете едното тесто. Намажете го много добре с шоколада. Сложете внимателно второто бутертесто отгоре. С много остър нож или нож за пица нарежете слепените листа тесто на ленти. Ширината на лентите тесто трябва да е около 1,5/2 см.
След това всяка лента се набожда на дървено шишче за печене, така че да опише формата на елхичка. Подредете готовите елхички в тава върху хартия за печене. Ако имате формичка за сладки може да изрежете от бутертесто звездички, които да добавите като връх за всяка елха. Намажете елхичките с жълтък, съветва az-jenata.bg.
Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 25-30 минути. Извадете изпечените елхички от фурната и ги оставете да изстинат.
Преди да сервирате, може да поръсите с пудра захар.
Снимка: Pexels