Приготвянето на съвършените пилешки бутчета е истинско изкуство. Ето защо ви предлагаме перфектната рецепта за сочни бутчета, съчетани с вкусна марината.
Продукти:
- 8 пилешки бутчета с кожата и костите
- сол на вкус
- 3 средно големи глави жълт лук, нарязани на полумесеци
- 1 розов домат нарязан на кръгчета
За маринатата:
- 5 супени лъжици доматено пюре
- ⅓ чаша зехтин екстра върджин
- сокът на 1 лимон
- 4 стрити скилидки чесън
- 1 чаена лъжичка сушен риган
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка кимион на прах
- 1 чаена лъжичка черен пипер
Приготвяне:
Месото се овкусява със сол и се подрежда в тава за печене. В купичка комбинирайте много добре съставките за маринатата. С нея овкусете месото хубаво и от двете страни, съветва az-jenata.bg.
След това между подредените бутчета може да сложите резените лук и домат. Добавете водата внимателно, най-добре от ъгълчетата на тавата, за да не отмиете маринатата.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 45 минути или до готовност на месото.
Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Снимка: Pixabay