Яжте котидж сирене за здрав стомах и по-добра кръвна захар

Богато е на протеин и фосфор

22.11.2023 | 11:45 Редактор:
Яжте котидж сирене за здрав стомах и по-добра кръвна захар
Яжте котидж сирене за здрав стомах и по-добра кръвна захар

Котидж сиренето, познато още като извара, става много популярен и все по-обичан продукт. Забелязва се, че все по-често е показван в социални мрежи, катo TikTok и Instagram. Може да го хапваме намазано върху филийка хляб, да го ядем с палачинките, омлета, салатите и т.н. Най-хубавото е, че има много ползи за здравето от него. Ето кои са те, според "Pop Sugar".

Балансира нивата на кръвната захар

Изварата помага за балансирането на нивата на кръвната захар, споделя Джен Басуик, диетолог. Тя съдържа протеин и когато се комбинира с подходящо ястие, спомага за забавянето на разграждането на другите хранителни продукти. Така се предотвратяват остри покачвания на кръвната захар.

Засища

Котидж сиренето съдържа много протеин и така сте сити дълго време. Комбинирайте го с крекери, плодове, зеленчуци и ще видите, че апетитът ви намалява в останалата част от деня.

Помага за здравето на костите

Този вид сирене е пълно с калций, който е много важен елемент за изграждането на здрави кости. Богато е на протеин и фосфор, които също подкрепят костната система, припомня Аманда Сауцеда, диетолог.

Подобрява стомашното здраве

Ако стомахът ви е здрав, цялостното ви здравословно състояние е по-добро. Избирайте извара, на която пише "живи и активни култури". Това значи, че в нея се съдържат пробиотици (полезни бактерии), които спомагат за храносмилането, редовно ходене до тоалетна и борба с подутия корем.

Четете цялата статия в teenproblem.net.


7
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Вие журналисти, кога ще спрете със тези чужди думи що за наглост е това! Какво лошо и обидно е да напишете ИЗВАРА! Превръща ме се на *** на всички други езици извън Българският език ! Сигнализирай за неуместен коментар
6
5 rate up comment rate down comment 1
Аз
преди 1 година
А дали автора знае как и от какво се произвежда изварата? Сигнализирай за неуместен коментар
5
14 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Ние на село си ядем ИЗВАРА за здрав стомах и по-добра кръвна захар. Това котИшкото ... де да го търся?!? И Скир-та сме скарани, щото вече си имаме баня ... Сигнализирай за неуместен коментар
4
31 rate up comment rate down comment 3
Мартина
преди 1 година
Престанете да използвате английски думи под път и над път.Журналистите, ако въобще сте такива сте хората, които трябва да използвате чист и правилен български език. ИЗВАРА! Сигнализирай за неуместен коментар
3
33 rate up comment rate down comment 1
Медия
преди 1 година
ИЗВАРА... ИЗВАРА си го пиши и казвай, драга ми Искра Ангелова... КотидЖ'ай се другЪде. Тук в България си е баш ИЗВАРА... Сигнализирай за неуместен коментар
2
23 rate up comment rate down comment 6
ЧехлЮ
преди 1 година
ИЗВАРА.....а на вас са ви изварени киселите зелки, които ползвате за глави. Аман вече от тъпоумни мисири и *** с претенции. Сигнализирай за неуместен коментар
1
37 rate up comment rate down comment 1
Нашенец
преди 1 година
Абе стига с тези изгъзи.*** никога в България не е имало котидж било си е извара аман от западняци. Сигнализирай за неуместен коментар