Солените, мариновани, кисели храни като туршиите и храните с високо съдържание на холестерол натоварват бъбреците, отговорни за производството на хормоните, които регулират кръвното налягане.
"Прекомерната консумация на прекомерно количество сол влияе неблагоприятно върху протичането на редица съдови заболявания. Проблемът с високия холестерол остава актуален - мазно месо, мазни млечни продукти. Голямото количество захар също се отразява негативно на сърцето", подчерта кардиологът Юрий Конев пред изданието News.ru.
Това прави трушиите вредни за хората със сърдечни проблеми.
Алкохолът, бързите храни, газираната вода и сладкарските изделия, които могат да се консумират само в малки количества, също са вредни за здравето на сърцето, допълни кардиологът, цитиран от БГНЕС.
Снимка: pixabay
преди 1 година